La diferencia ¡el entusiamo!
14 septiembre, 2016
Show all

La grandesa està en el conjunt

sequoiagiganteL’altre dia varem reunir-nos amb l’associació Arsad, Associació de Residències i Serveis per l’atenció a la Dependència (ARSAD) de Castelldefels, i vaig poder constatar allò que vaig llegir al llibre del Marc Vidal.

La sequoia és un dels arbres més alts del món quan està en companyia. Hi ha una sequoia que fa 115 m al nord de San Francisco; per l’alçada podria semblar que aquests arbres haurien de tenir unes arrels gegants, la sorpresa està en el fet que les arrels són menys profundes del previst i la seva força rau en la interrelació d’unes amb les altres, tant és així que de vegades costa distingir quina és una i quina és l’altra encara que sempre mantenen la seva pròpia individualitat. La grandesa d’aquest bosc de sequoies és que les unes fan grans a les altres i, fins i tot, si alguna està malmesa, la força de les altres la subjecta i és capaç de reviure-la al llarg dels anys…, la naturalesa és sàvia. Atès que les sequoies per obtenir alçada han d’estar en grup, la grandesa està en el conjunt. Si a Castelldefels tenim el privilegi de tenir entitats associatives capaces d’estructurar-se i treballar en xarxa, per què no aprenem de la natura i gaudim del valor “d’enredar-nos” com les sequoies? I convertim tanta energia en projectes per a les nostres vides, empreses, ciutats i país.

Una de les eines més útils per a les pimes són les entitats associatives empresarials capaces de tirar endavant projectes comuns, que no són gaire freqüents; és clar que n’hi ha una pila, però que funcionin com a veritable xarxa i que donin servei als seus associats i alhora promocionin la marca de ciutat, és menys frequent.

El fet de poder oferir serveis, comprar, formar-se i fins i tot vendre de manera conjunta sempre és un benefici pels propis associats i per la ciutat.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *