Atenció empresaris: tot el que feu comunica

Les empreses de Castelldefels aposten pel medi ambient
14 septiembre, 2016
Memorizar sin entender el contenido no es una manera de aprender
6 octubre, 2016
Show all

Atenció empresaris: tot el que feu comunica

comunicacionefectivaEn alguna ocasió (cada cop menys) em trobo amb algun empresari que em diu que ells pràcticament no comuniquen, que amb el seu catàleg o fulletó ja tenen prou i que no necessiten gastar pràcticament res en comunicació corporativa, però no se’n adonen que la comunicació està implícita en qualsevol procés empresarial, i tot el que fan COMUNICA.

Per activa o per passiva, com he dit abans, tot comunica, des del silenci corporatiu fins a l’aparença externa. Quan els hi comento que comunicar és, per exemple, saber com s’atenen les trucades telefòniques, les reclamacions, el comportament i el vestuari dels treballadors o de l’equip comercial, els vehicles d’empresa, el tracte personal, la gestió de la web o les xarxes socials… i naturalment totes les eines publicitàries i elements gràfics corporatius (catàlegs, fulletons, anuncis, packaging, etc), se’n adonen que la comunicació està implícita en molts més processos empresarials dels que es pensaven. Pràcticament qualsevol element o conducta es pot considerar comunicació, i com que no existeix la «no conducta», pràcticament tot el que es fa té implícita una part comunicativa.

Els empresaris, un cop ja tenen clar que la comunicació forma part de l’existir empresarial, comencen a entendre que tots aquests processos s’han de controlar i potenciar, doncs és la manera com la gent ens veu i es fa una idea de nosaltres (la imatge corporativa). Si no tenim un control sobre tota la nostra comunicació, no sabrem mai quina és la imatge percebuda (com ens veuen) per part dels nostres clients actuals o potencials.

Per finalitzar, únicament dir a tots els empresaris que és molt important fer les coses bé (producció, vendes, etc), i tenir uns serveis o productes de qualitat (que es dóna per suposat), però també és igual d’important saber-ho transmetre correctament, ja que està en joc la nostra imatge corporativa, doncs com he dit al titular inicial: «tot el que fem comunica».

PD. Podeu consultar el cursos que fem a Aula-Innova, vinculats al món de la formació en la comunicació empresarial.

Francesc Hernández García

Aula-Innova

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *